Alım yaparak mutlu olduğumuz bir hayatın içerisinde yer alıyoruz. Kullandığımız telefon toplum içerisinde statümüzü belirleyecek kadar öneme sahip oldu. İhtiyacımız olmadığı halde kıyafet üstüne kıyafet, eşya üstüne eşya... Günün birinde bunların hiçbirinin mutluluk vermediğini fark ediyoruz. Gürültüden, kavgadan anlaşmazlıklardan uzak sade bir hayatın da var olabileceğinin hayalini kuruyoruz. Tabi ki sade bir hayat yaşamak mümkün, nasıl mı gelin hep birlikte 10 madde de sıralayalım:

1-Hayatınızda ki fazla insanlardan kurtulun. 
Facebook yada twitterda yüzünü bile görmediğimiz, bir çay dahi içmediğimiz yüzlerce arkadaşınız var. İsterseniz arkadaş listenize bakın bunu nerden tanıyorum dediğiniz çok kişi olacaktır. 

2-Dolaplarınızda ki fazla kıyafetlerden kurtulun. 
Alarak değil, vererek mutlu olmayı deneyin. Emin olun daha çok mutlu olacaksınız. 

3-Eğer kredi kartı kullanıyorsanız kartlarınızı bire indirin ve limitini düşürün. Kredi kartı ilk başta hayatımızı kolaylaştırıyor gibi görünse de aslında zorlaştırıyor. Alışveriş yaparken cebimizden para çıkmaması ölçüsüz harcamalar yapmamıza neden oluyor. 

4-Evinizdeki kimyasallardan kurtulun ve doğal ürünler kullanmaya başlayın. 
Evinizde bu kadar kimyasala gerek yok; çünkü eviniz laboratuvar değil sizde kimyager değilsiniz. 

5-Eğer benim gibi İstanbul'da yaşıyorsanız fırsat buldukça daha sakin, huzurlu, trafiği olmayan, gürültüden uzak yerlere gidin. 
Doğa her zaman insan psikolojisine iyi gelmiştir. 

6-Sıla-i Rahim yapın. 
Ramazan ve kurban bayramı tatillerinde turistlik yerlerden yer ayırmak yerine memleketimizden yer ayırtalım. Akrabalarımızı, arkadaşlarımızı ziyaret edelim. Unutmayalım ki sıla-i rahim ömrün uzamasına vesiledir. 

7-Keşke yerine iyi ki deyin. 
Hayatta keşkeleriniz az iyi kileriniz çok olsun. Olumsuz sözcüklerin yerine olumlu kelimeler koyun. Gereksiz genellemeler yapmaktan uzak durun. Her zaman, hep, tüm insanlar gibi kelimeleri kullanmak size güven problemi olarak geri döner. 

8-Ayaklarımızın gaz pedalına basmaya değil, yürümeye daha uygun yapıda olduğunun farkında mıyız? 
Tabi ki arabamızın olması çok güzel bir durum; ancak evimizin yanındaki markete de arabayla gitmeyelim. Mümkün olduğu kadar yürümeye özen gösterin. 

9-Yaşadığımız problemleri yazalım. Yazmanın insan psikolojisine iyi geldiği aşikâr. Dertlerinizden size en çok yük olanından başlayın ve önem sırasına göre bir kağıda yazın. Sonrada o kağıdı yakın. Kendinizi hafiflemiş hissedeceksiniz. 

10-Günde 3 öğün değil 2 öğün yiyin. Şişmanlık(obezite) günümüzde en önemli hastalıkların başında gelmektedir. Yanlış beslenmenin yol açtığı problemleri saymaya kalksak bitiremeyiz. Ayrıca 2 öğün yemenin sünnet olduğunu unutmayalım.



ALARAK DEĞİL VEREREK MUTLU OLUN. UNUTMAYALIM; VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR.



Not: Mesela, 75 milyar dolarlık serveti ile "En Zengin" ünvanlı Carlos Slim Helu orta büyüklükte bir evde oturuyor ve 10 yıldır arabasını değiştirmiyor. 2008'in en zengini Warren Buffet ise 60 yıldır aynı evde yaşıyor. Evin değeri İstanbul'da 2+1 daire parası! Çocuklar için 4 milyar doların üzerinde bağış yapan, "yardım meleği" olarak tanınan Duty Free'nin kurucusu Chuck Feeney ise pahalı ve ihtiyaç fazlası tüketime tamamen karşı! İkea'nın kurucusu İngvar Kamprad ise akşam yemeğine 50 dolardan fazla ödemeyeceği mekanlara gidiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski