Bir günlük kelebek
Bir günlük kelebek
Ah, kelebeğim… Şu bir günlük ömründe ne kadar zarar gördü kanatların, ne kadar da acı çektin… Dünya değil midir hepimiz için imtihan yeri olan? Ve Dünya değil midir öldüğün zaman anılar bırakılan…

Kıymet biliyor muyuz, şükür ediyor muyuz tartışılır. Çoğumuz Allah'ın varlığından bile bir haberiz. Evet, acı; lakin gerçek.

İsyan ediyoruz. Bilmiyoruz ki büyük bir ödül için imtihan ediliyoruz, cennet için. Herkesin derdi kendine büyüktür elbet, kıyaslıyoruz.

Ölüm oluyor, isyan ediyoruz. Başaramıyoruz, isyan ediyoruz. Kazanıyoruz, isyan ediyoruz, neden çünkü hep daha iyisini istiyoruz. Peki, bunun için dua ediyor muyuz? Bir çaba gösteriyor muyuz? Belki de hayır...

Bize verilen sayısız nimetleri yok sayıyoruz. Gözümüzün önündekini itip, daha iyisi sandığımız kötüyü çağırıyoruz.

Biz insanlar ne kadar da aptalız değil mi? Keşke demeye mahkûmuz sanki. Her şeyin kıymeti, kaybedilince anlaşılıyor. Sonra ne oluyor? İsyan bayrakları çekiliyor, yas tutuluyor. On dakika önce attığın acıklı hikâyenin yerini, on dakika sonra "kahve molası" adı altında paylaştığın hikâye alıyor. İnsanoğlu vicdanını, merhametini bile gösteriş için kullanıyor.


Yz: Esmanur ŞAHİN

2 Yorumlar

  1. Şükür şükür şükür. Allah'a her an yakın olabilmek için yapılması gereken. Hayırlı Ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  2. Sağolun hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski