izlenmesi gereken 10 film

1. Her Çocuk Özeldir
Taare Zameen Par, 2007 yapımı yönetmenliğini Aamir Khan, Amole Gupte ve Ram Madhvani'nin yaptığı bir dram filmidir.

Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan Ishaan çevresi ve ailesi tarafından tembel geri zekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra tanıştığı resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.

2. Umudunu Kaybetme
Orijinal Adı: The Pursuit of Happyness), Gabriele Muccino'nun yönetmenliğini üstlendiği Amerikan yapımı dram filmidir.

“Birinin sana bir şey yapamazsın demesine izin verme. Hatta benim bile. Bir hayalin varsa onu koruman gerek. İnsanlar bir şey yapamaz ve senin de yapamayacağını söylerler. Bir hayalin varsa onu zorla al.”

3. Koro
Orijinal Adı:Les Choristes
Yatılı bir okulda katı ve baskıcı bir eğitim sistemiyle yetişen çocukların okullarına yeni bir müzik öğretmeni gelmesiyle başlayan değişimi anlatan bir film.

4. 3 Aptal
Orijinal Adı:3 İdiots. 3 Idiots, 2009 yapımı bir Bollywood filmidir. Film Hindistan'ın en iyi mühendislik okulundaki üç arkadaşın dostluklarını ve hayatını anlatırken eğitim sistemini eleştirmektedir. Hindistan'da tüm zamanların en yüksek gişe rekoru ve hasılatını yapan filmidir.

5. Şifre Merkür
9 yaşında otistik bir çocuğun Amerikan hükümeti güvenlik birimi tarafından yapılan hiç kimsenin çözemeyeceği bir şifre olan "merkür"ü kırması ve başından geçenler anlatılmaktadır.

6. Babam ve Oğlum
Babam ve Oğlum, 2005 yapımı bir Çağan Irmak filmi. Ege'deki çiftlikten gazetecilik okumak için ayrılan Sadık'ın, yıllar sonra oğluyla beraber yeniden çiftliğe dönüşünün, 12 Eylül Darbesi arka planında aktarıldığı filmin senaryosunu da yine Çağan Irmak yazdı. Film, Türkiye'de 3.500.000 izleyici sınırını aştı.

7. Forrest Gump
1986 yılında Winston Groom tarafından aynı adla yayınlanan romandan esinlenerek çekilmiş, 1994 yapımı epik, romantik, komedi-drama dalında bir filmdir.

8. Ölü Ozanlar Derneği
Bir grup gencin, hayat dersini izlediğimiz filmin oyuncu kadrosu da en az hikayesi kadar güçlü…

9. Piyanist
Piyanist, 2002 yılında gösterime girmiş, Roman Polanski'nin yönetmenliğini, Ronald Harwood'un senaristliğini yaptığı bir film. Hayattaki tek tutkusu müzik olan bir adamın ve ailesinin, İkinci Dünya Savaşı sırasında hayatlarının altüst oluşunu izlediğimiz, Yahudi Soykırımı’nı konu edinen bir film.

10. Yeşil Yol
Kalbinizde yer edecek bir film. Yeşil Yol 1999 yapımı dram filmidir. Yönetmeni ve senaristi Frank Darabont'tur. Film Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film, En İyi Film Akademi Ödülü, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü ve En İyi Özgün Müzik Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

2 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski