MESLEK SEÇİMİ BROŞÜRÜ

Her insan doğuştan getirdiği kendisine özgü yetenekleri, potansiyeli farklı gizli güçleri vardır. İnsanlar yaşamları boyunca bunları ortaya koymak, kullanmak ve geliştirmek ister. Bize bütün bu olanakları sağlayacak olan mesleğimiz, yani işimizdir.

Bir başka deyişle bizim doğuştan getirdiğimiz yeteneklerimizin, potansiyelimizin ve daha sonra öğrenme yoluyla kazandığımız bilgi ve becerilerin en iyi şekilde kullanılabilmesi bizim için en doğru olan meslek alanı, işin seçilmesiyle mümkün olabilecektir. Bu sayede birey kendini gerçekleştirebilecek benlik kavramı sağlıklı ve kuvvetli bir şekilde gelişecek, yaptığı işi, mesleğini severek yapacaktır. Yapmış olduğu meslekten sadece maddi bir kazanç değil ruh sağlığımız için çok önemli olan psikolojik doyum (kazanç) elde edilmiş olacaktır. İnsanlara “Elinizde yaşamınızı rahat bir şekilde sağlayacak bir para geçse yine çalışmak ister misiniz?” sorusunu yöneltildiğinde % 85 EVET yanıtı alınmıştır.

Yaşamımızın büyük bir çoğunluğunu neredeyse mesleğimizle geçiriyoruz. Doğru bir meslek seçimi bizim tüm hayatımızı etkilemektedir. Meslek seçerken önce yeteneğe sonra ilgiye ve en sonda değer yargılarılarımıza bakmalıyız. Kendi özelliklerimizi bilmek meslek tercihi yaparken işimizi kolaylaştıracak en önemli faktördür. 

Meslek seçimi, yetenek ve ilgi ilişkisine yönelik bir broşür hazırladım. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski